Драконовски мерки за предотвратяване на пожари  и натрупване на сметища

...
Драконовски мерки за предотвратяване на пожари  и натрупване на сметища
Коментари Харесай

Драконовски мерки в район Източен

Драконовски ограничения за попречване на пожари  и струпване на сметища взимат в „ регион „ Източен “

С началото на летния сезон в регион „ Източен “ започват засилени акции и непоколебим надзор против палежи на боклуци, гуми и треви, както и натрупването на отпадъци.

Както всяка година със стоплянето на времето стартират пожари, усилват се жителите на квартал „ Столипиново “, които идват от чужбина, което води до формиране на големи сметища и плъзване на болести. Това е причина за въвеждането на строги ограничения в региона от 1 юли.

Решението бе взето на работна среща по самодейност на кмета Иван Стоянов.

На нея участваха основен контрольор Димитър Костов, шеф на Шесто районно управление (на МВР) и инс. Кирил Рангелов, комисар Георги Мангараков, шеф на Пожарна сигурност и отбрана на популацията – Пловдив, представители на Общински инспекторат, шефовете на общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “ Димитър Георгиев и Веселин Козарев, и екип на районната администрация.

„ От 1 юли дежурни патрули ще правят обходи и ще се акцентира на видионаблюдението. Ще се вършат непрекъснати обиколки в региона, акцентът ще падне на „ Столипиново “. При потребност ще се алармира и в районното ръководство “, сподели господин Стоянов.

Ще се следи за изхвърлянето на боклуци, образуването на нерегламентирани сметища, горенето на гуми, кабели и треви. Ако в подлезите се правят нередности ще се оповестява в полицията.  Кметът добави, че със съдействието на Инспектората ще се правят инспекции на вулканизаторите в региона и с кои компании имат контракти.

Оперативна програма „ Чистота “ и Общинска защита от седмица  разполагат с фотокапани, които ще бъдат поставяни на разнообразни точки и в  „ Източен “, с цел да бъдат установявани извършители. Това подсигурява шефът на „ Чистота “ Димитър Георгиев.

Според заместник-началника на Шесто районно контрольор Кирил Рангелов би трябвало да се подчертава върху прекъсването на изхвърлянето на отпадъци по улиците „ Крайна “, „ Удроу Уилсън “, „ Крайречна “, „ Калина “ и „ Шумен “.

Той напомни, че преди година на „ Калина “ локални поданици провокирали пожар и запалили домовете си, откакто решили да горят треви. Тогава на пожарникарите и полицейските чиновници се наложило да вадят хората от горящите къщи.

Само за месец юли на миналата 2021 година е имало 121 пожара на територията на регион „ Източен “, от които 79 са били в „ Столипиново “, напомни Иван Стоянов.

„ Най-ефикасният вид обезпечаване на сигурност е посредством патрули. Искали сме с сътрудниците да създадем метод откъм „ Удроу Уилсън “, с цел да могат пожарните коли да минават, само че това за момента е нож с две остриета “,  разяснява гл. контрольор Иван Господинов от пожарната в „ Тракия “.

На срещата се реши оградите на Домостроителния комбинат да бъдат почистени от бурени и плевели, с цел да не пречат на огнеборците да навлизат във вътрешността по-бързо.

Патрулите ще вършат инспекции по график, ще има и общински охранители, които пеш ще обхождат невралгичните места.

Директорът на Оперативна програма „ Чистота “ ще направи опит да се намерят средства, с цел да се усили броя контейнерите в квартал „ Столипиново “.

„ По всяко време може да разчитате на подпомагане от наша страна, в случай че се наложи да се откриват или задържат лица, да се подхващат дейности по отношение на тях и в случай че възникне напрежение по врема на работата със чиновниците от другите структури “, сподели основен контрольор Димитър Костов, шеф на Шесто районно.

„ Разпоредил съм на инспекторите, които са на непрекъснато дежурство  в службите да обикалят с леки коли и да наблюдават за палежи. Вече хванахме трима подпалвачи и учудващото е, че има човек, който заплаща, с цел да се правят тези палежи “, разяснява шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. Той подсигурява, че инспекторите ще посещават и проблематичните места в „ Източен “.

Видеонаблюдението на улица „ Лотос “, парк „ Каменица “ и паркинга на „ Преспа “ ще бъде включено към 6-то районно управление (на МВР) и Общинска защита.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР